Wonen

Zo verbeter jij een akoestiek kantoor

Interieur 4

Op kantoor is het van groot belang om elkaar goed te kunnen verstaan. Je moet er overleggen met collega’s, je houdt er vergaderingen en concentratie is van groot belang. Wanneer de akoestiek op kantoor niet best is en het er veel galmt, dan kan dit voor veel problemen zorgen. Werknemers kunnen elkaar niet goed verstaan, raken afgeleid of ervaren zelfs meer stress wanneer het de hele dag galmt. De akoestiek kantoor verbeteren is daarom van groot belang. Er zijn verschillende manieren waarop je de akoestiek op kantoor kunt verbeteren. In deze blog zullen wij twee mogelijkheden bespreken waarmee de akoestiek op kantoor verbeterd kan worden.

Bedenk een goed vlekkenplan

Met een vlekkenplan kun je precies uitstippelen hoe jij het kantoor gaat indelen en hoe het er uiteindelijk uit moet gaan zien. Het is een belangrijk onderdeel van de inrichting van een kantoor. Wanneer de akoestiek op kantoor niet goed is, is het misschien nog wel meer van belang. Door de ruimte goed te benutten en goed te vullen met meubels, kun je de akoestiek van het kantoor flink verbeteren. Een leeg kantoor galmt immers nog meer dan een gevuld kantoor. Benut de ruimte dus optimaal om een rustige en comfortabele omgeving te creëren.

Isolerende materialen gebruiken

Is de akoestiek van het kantoor ook na het vullen nog niet optimaal? Dan zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om de akoestiek te verbeteren. Maak bijvoorbeeld meer gebruik van isolerende en geluidsabsorberende materialen. Plaats wandbekleding aan de muren of laat vloerbedekking leggen op het kantoor. Het geluid wordt hierdoor meer geabsorbeerd en het galmen zal afnemen op kantoor. Tussen werkplekken in kunnen ook scheidingswanden en schermen geplaatst worden. Hierdoor kan het geluid ook verder gedempt worden. Bovendien kan dit voor minder afleiding en meer privacy voor de werknemers zorgen.

Similar Posts