Wonen

Zo kies je de beste matras van 100 x 200 centimeter

matras 100 x 200

Een bed heeft een belangrijke rol in je leven. Het is toch nog altijd iets waar men te weinig over nadenkt bij de aankoop. Een matras van 100 x 200 centimeter is bijvoorbeeld een prima maat om op te slapen, zeker wanneer je alleen slaapt. Maar alleen met de afmetingen ben je er nog niet. Natuurlijk is het fijn dat je matras en dus je bed goed past in de slaapkamer die je voor ogen had, maar er is meer waar je over na moet denken.

matras 100 x 200

De stevigheid van je matras 

Een matras moet een bepaalde stevigheid hebben die goed is voor jou. Daarin is je voorkeur qua comfort belangrijk maar ook je lichaam en wat het beste is voor je houding. Want een lekker zacht matras vind jij misschien goed aanvoelen, maar dat betekent nog niet dat het goed is voor je. Een steviger matras is in veel gevallen aan te raden omdat je dan een betere houding hebt in je slaap. Je lichaam moet namelijk ondersteund worden om geen klachten te krijgen.

Klachten door het slapen

Wanneer we last hebben van spieren of gewrichten, dan gaan we al snel naar een fysiotherapeut of podoloog. Dat kan helpen, maar gek genoeg gaan we vaak pas veel te laat nadenken over onze slaapsituatie en of dit wel in lijn is met de gezonde richtlijnen. Heb je last van je lichaam, kijk dan eerst eens naar je slaapsituatie. 

Similar Posts