Wonen

Is beton in de badkamer een no-go?

Als je iemand je vertelt dat een betonnen afwerking in je badkamer het nieuwe goud is, dan zul je waarschijnlijk geneigd zijn om diegene aan te kijken alsof die een steekje los heeft zitten. Beton cire heeft namelijk nog het imago van het saaie, grijze en kille uiterlijk van een bouwplaats, terwijl je bij je badkamer juist eerder aan een sanitaire uitstraling denkt of juist wat warmere tinten en sferen in je badkamer verwerkt. Beton cire heeft echter een hele ontwikkeling doorgemaakt, het is als het ware als die pukkelige nerd die na de puberteit opeens een hunk is geworden.

Beton cire, de nieuwe afwerking van de elite

Waarom beton cire hier gekscherend het nieuwe goedje van de elite wordt genoemd? Dat is eigenlijk vrij simpel, door nieuwe methodes is het tegenwoordig een hele hype geworden om met beton cire badkamer en wc in te richten. Of ja, de afwerking van de muren en plafond natuurlijk. Hoe dit kan? Het grauwe, grijze en saaie beton cire wat jij kent, is niet wat je daar dan ziet. Het is hier gewreven en gewaxt en iedereen die het niet kent, is er heilig van overtuigd dat het een enorm dure aangelegenheid is, terwijl het tegendeel juist waar is.

Waarom is beton cire populair?

Omdat de afgelopen jaren de bouw onder enorme druk is komen te staan, zijn de prijzen astronomisch geworden. Grondstoffen zijn daardoor al wat in prijs gestegen natuurlijk, maar een veel recentere ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat die prijzen nu echt hoog zijn geworden en belangrijker nog; er heerst een tekort. Zij het door de prijsstijging of door de logistieke problematiek; er was behoefte aan een degelijk alternatief. Dus het nieuwe, fancy imago van de beton cire badkamer is eigenlijk een lichtelijk positief gevolg van de globale pandemie die tot op heden heerst, want het is uiteraard daardoor dat bovengenoemde problemen zich voor deden.

Similar Posts